Nieuws

07-06-2010 09:00

Mooi Wark naar Music & Show Productions

 

Sinds de hitsingles “IDIOOT”, “BOKKIE OF EEN GEITTIE“, “IN DE BLOTE KONT” en “ACHTER DE TENT” heeft de in 1992 opgerichte Drentse rock & roll band Mooi Wark een groot deel van Nederland veroverd en inmiddels landelijke bekendheid verworven. Vele zalen en feesttenten zijn in de afgelopen jaren plat gespeeld. Van de albums “Gewoon Idioot” (2006), “Bok ‘m d’r op” (2008) en “Rock & Rodzooi” (2009), allen geproduceerd door Dick Kemper (ex-Vandenberg), zijn inmiddels al ruim 30.000 stuks over de toonbank gegaan. Laats genoemde albums kwamen op respectievelijk nummer 9 en 7 binnen in de Nederlandse Album Top 100.

In juli 2009 bracht Mooi Wark de single “TEPELS LIEGEN NIET” uit, welke hoog in de single-charts belandde. Het meezing-gehalte tijdens dit nummer is weergaloos, waardoor deze single net als “In de blote kont” zeker in het rijtje van hitsingles geschaard kan worden. Ook de opvolger “WARKENDE HELDEN” doet het goed en werd voorzien van een professionele videoclip die zeer vaak op de landelijke zenders te zien was.

Mooi Wark behoort met ruim 100 lives shows per jaar tot één van de grootste live bands van Nederland. De optredens van Mooi Wark, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok! De aanstekelijke eigen nummers, die variëren van lekkere rock ’n roll tot dampende feestnummers, zorgen voor een vrolijke mix van herkenning waarbij ook een goede ballade niet wordt geschuwd. Vele hits passeren de revue en met een ijzersterke podiumpresentatie, een flitsend decor en een spectaculaire show wordt menig bezoeker vermaakt. 

Onder de noemer “Maf-ja Tour” zal Mooi Wark ook in 2010 weer door heel Nederland reizen. Met zo’n 100 shows, die in het teken staan van het thema “maffia”, zit het jaar wederom zo goed als vol en zal het publiek (siepelrockers) weer veel nieuwe dingen te horen, maar ook te zien krijgen. 

Music & Show Productions verzorgd sinds kort ook de techniek voor Mooi Wark.

 

Lees meer

—————

06-06-2010 09:00

Enschede Opent Roze

Duizenden mensen zijn zaterdag afgekomen op de roze straatparade van het festival 'Enschede opent roze'.

Elf wagens met muziek, travestieten en verschillende groepen trokken aan het begin van de middag door de binnenstad. Op zaterdagavond was er aansluitend een travestietenfestival waarna zondag de afsluiting van het festival plaatsvond. Het is voor het eerst dat 'Enschede opent roze' wordt gehouden. De organisatie denkt erover er een terugkerend festival van te maken dat met tussenposes van één of twee jaar wordt gehouden.


Hieronder enkele foto's van de Parade en het podium op de Oude Markt in Enschede.


 

Lees meer

—————

31-05-2010 09:00

Bandpresentatie Backcorner Boogie Band

Hendrik Jan Lovink (Jovink) lanceert "The Backcorner Boogie Band"

"Ik denk dat een hoop mensen echt overdonderd zullen zijn van het resultaat"

Nadat Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink in 2007 besloten om niet meer intensief te gaan touren met hun rockband Jovink and the Voederbietels kwam er weer ruimte in de muzikale agenda van Lovink. "Ik heb het eerst kalm aan gedaan met de muziek totdat er een punt kwam dat ik het muziek maken begon te missen. Ik had nog een hele stapel onuitgewerkte ideeën liggen voor nummers die ik niet of minder geschikt vond voor Jovink en ben daar mee aan de slag gegaan. In eerste instantie heb ik onze gitarist Pieter Holkenborg wat laten horen en hij was meteen super enthousiast. Met de rest van de bandleden is het eigenlijk net zo gegaan. Ik heb ze gebeld, wat laten horen en binnen no- time gingen we helemaal los in onze repetitieruimte. Het voelt voor mij als een muzikale ontdekkingstocht waarbij eigenlijk alles kan en mag. The Backcorner Boogie Band heeft naast drums, bas en gitaren een drie koppige blazerssectie, Hammond orgel en achtergrondzangeressen. Het mooie van deze grote bezetting is dat je er muzikaal alle kanten mee op kunt. We gaan van ingetogen soul balads naar Led Zeppelin-achtige gitaar nummers en van een jaren '50 sfeer naar Southern Rock songs. Ik denk dat een hoop mensen echt overdonderd zullen zijn van het resultaat". Aldus Hendrik-Jan Lovink.

De officiële presentatie vond afgelopen zaterdag plaats in zaal Witkamp te Laren (Gld). Lovink had niets teveel gezegd! De vonken spatten eraf! Onder toeziend oog van nagenoeg de hele oostelijke muziekscene, althans diegenen die niet hoefden te spelen, liet HJ zien de laatste maanden bepaald niet stil te hebben gezeten. De band speelde uitsluitend
 eigen werk, variërend van stevige rock tot meeslepende ballads. De reacties waren uitermate positief, kortom; de toekomst lijkt van de Backcorner Boogie Band lijkt veelbelovend!

De techniek voor de presentatie was door HJ als ouderwets uit handen gegeven aan Music & Show Productions.

Bandbezetting:
Erik Neimeier:        Lead zang
HJ Lovink:              Slaggitaar
Pieter Holkenborg:  Sologitaar
Geo Wassink:         Hammond / Piano / Mondharmonica
Richard Hunting:     Basgitaar
Timo Kelder:          Drums / Percussie
Bas Konings:          Trompet
Mark Lucassen:      Saxofoon
Rob Ebbers:          Trombone
Diana Bentoh:        Backingvocals / Lead vocals

Website: www.backcornerboogieband.nl

Lees meer

—————

24-05-2010 09:00

International Jazz Festival Enschede

Ook dit jaar verzorgde Music & Show Productions de techniek voor het International Jazz festival in Enschede.

Vier dagen lang incl. het Pinksterweekend werd er een compleet programma afgewerkt met o.a. het Big Band contest, het ArtEZ composition contest en en diverse artiesten en acts.

Hoogtepunt voor velen was Colin Benders, beter bekend als Kyteman, die samen met Eric Vloeimans en Gatecrash het publiek meenam met jazzy muziekstukken afgewisseld door hip-hop muziek. Zondagavond op het Grolschpodium op de oude markt verraste de groep muzikanten het publiek met prachtige muziekstukken en indrukwekkende solo’s van de trompettisten en de band. Colin Benders en Eric Vloeimans zijn beide Nederlandse jazztrompetisten. Het publiek heeft enorm genoten van deze twee muzikanten samen. Met name door afwisselende muziekstukken van de band en de trompettisten, de sfeer op de oude markt en het enthousiaste publiek werd het een prachtig concert dat niemand had willen missen.

Hieronder enkele foto’s


Een greep uit 't programma:

Hengelo's Jazz Kwintet, Sonic Blast big band,Radio Luna, Ploctones, Jiga-Voo, Jan Menu,Mdungu, Inaki Sandoval trio, Josee Koning, Nippy Noya & Peter Schilmöller quartet, Get the Funk, John Marshall/Ferdinand Povel Quintet, Donkersgoed group, Fay Claassen/Paul Heller Quintet, Wired Paradise,Eric Vloeimans' Gatecrash feat. Kyteman,Captain Hook, Deep River Quartet, Wicked Jazz Sounds, Basement Big Band, Far East Jazz Orchestra, Exposure, Fraggle Jazz Orchestra,Bigband Big Time, Joint Venture, Bigband Enterprise, Stageband, Tilburg Bigband,Bigband Friesland, Bigband Allotria, UTMost Bigband, Suki Bigband, Residence Bigband,Small Town Big Band, Big Bandits, Big Bang, KVG junior bigband, No Stress, Millennium Jazz Orchestra

Lees meer

—————

03-05-2010 00:00

2 mei 2010 FC Twente Day

In Enschede waren zo'n 30.000 mensen op de been om de kampioenswedstrijd van FC Twente volgen. De Oude Markt was om 13 uur al helemaal vol. De fans werden vervolgens naar het Van Heekplein geleid, dat om 15 uur vol was. Omdat het publiek maar bleef komen, werden de overige fans naar het Willem Wilminkplein bij het Muziekkwartier en naar het Stationsplein geleid, waar uit voorzorg ook al schermen waren opgesteld.

De politie noemde de sfeer in de binnenstad uitstekend. Woordvoerster Joyce van Essen zegt dat er een enkele aanhouding is verricht en dat er werdopgetreden tegen het afsteken van vuurwerk. Ze kon niet zeggen waarvoor de aanhouding waren. De politie was met 250 mensen in de stad aanwezig.

Enschede heeft laten zien dat een kampioensfeest ook op een andere manier gevierd kan worden. Productioneel was deze historische dag volledig onder controle, waarvoor lof voor evenementen manager Marc Lemm van Enschede Promotie en zijn team.

Vanzelfsprekend was Music & Show Productions verantwoordelijk voor de technische productie op alle 5 de podia. 

Van Heekplein

 

Oude Markt

Lees meer

—————

25-04-2010 09:00

Bedrijfsfeest 25 jaar Hydrospex

Hydrospex, The Heavy Lifting Company uit Hengelo bestond onlangs 25 jaar en bovendien werd vrijdag het nieuwe bedrijfspand geopend. Aangezien de directie wel van een feestje houdt, werd dit groots gevierd. En met groots bedoelen we dan ook echt groots! De hele nieuwe bedrijfshal werd door NeW Business Events  omgetoverd tot een prachtige feestlocatie, met een super decor, geweldige buffetten en natuurlijk fantastische muziek. Naast top orkest Beethoven waren er o.a. optredens van The Dutch Joe Cocker en een geweldige Robbie Williams, beide begeleid door Beethoven. Als klap op de vuurpijl kregen de medewerkers en de vele nationale en internationale gasten een spetterend optreden van Candy Dulfer met band! Al met al een geweldige, geslaagde avond voor iedereen! Gefeliciteerd.

 

Lees meer

—————

17-01-2010 09:00

25 jaar TOS Gala in Go-Planet

 

 

 

De Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) is het grootste sport- en zakenplatform voor het bedrijfsleven in Oost-Nederland. De TOS bevordert de zakelijke en persoonlijke contacten van haar deelnemers op een informele wijze en ondersteunt daarbij de sportieve ambities van FC Twente. De TOS richt zich zowel op het grootbedrijf als het MKB. 

Afgelopen zaterdag werd het 25 jarig jubileum van de TOS op grootse wijze gevierd, middels een dinnershow voor 880 genodigden. Voor de gelegendheid was de grote zaal van Go-Planet in Enschede omgetoverd tot een heuse Parijse nachtclub, in de stijl van de Moulin Rouge. De volledige productie kwam tot stand met behulp van uitsluitend TOS leden. Zo werd de aankleding van de hal gedaan door party verhuurders Roka Rent en Party Rent, werd het diner verzorgd door 't Holscher Catering en Boenders Catering en werd de techniek zowel in de zaal als op het podium verzorgd door Music & Show Productions.

Onder regie van Frank Halters werd een spetterende show neergezet, met medewerking van o.a. Berget Lewis en Candy Dulfer, die werden begeleid door het fantastische orkest van Stephan Geusebroek. Verder waren er optredens van Jeroen van der Boom (met zijn eigen band) en de showdancers van The Dance Company. Het dessert buffet werd opgesteld in de kleine zaal (VIP) van Go-Planet, alwaar DJ Rose de after-party inzette.

 

De productie van het evenement was in handen van Robert J. Reinders Events. Een speciaal woord van lof voor Hans Aink en zijn productie team, die het evenement tot in de puntjes wisten te verzorgen. Het werd een feest waarover door degenen die het voorrecht hadden erbij aanwezig te zijn nog lang nagepraat zal worden. De complimenten van het bestuur van zowel de TOS als FC Twente waren dan ook niet van de lucht.

Klik hier voor een eerste fotoreportage.

Lees meer

—————

12-01-2010 09:00

Bedrijfsfeest State of Art in de Radstake

 

Afgelopen maandag organiseerde kledingmerk State of Art voor de tweede keer een groot feest voor haar retailers. Het feest vond plaats in zalencentrum de Radstake in Varsseveld, waar de genodigden o.a. konden genieten van optredens van The Hudson Five (met Chris Zegers), Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer & Ronald Molendijk en Jeroen van der Boom. De diverse onderdelen werden op een ludieke manier aan elkaar gepraat door Gaston Starreveld, die aansluitend ook nog een sterke DJ-set met dance classics wist neer te zetten. Het publiek genoot zichtbaar van dit grote aanbod aan artiesten en toog meer dan voldaan huiswaarts.

Voor de techniek werd gebruik gemaakt van een McCauley Sound M.line systeem, dat i.v.m. de beperkte hoogte was gestacked vanaf de grond. Verder werden o.a. een Midas H-2000 en een Yamaha M7 ingezet.

Tot slot een woord van lof voor het personeel van de Radstake en de coördinatie van New Entertainment, die zorgden voor een onvergetelijke avond, die vlekkeloos verliep.

Lees meer

—————

25-11-2009 09:00

Flippen naar Music & Show Productions

Zoals de band op haar website zelf zegt, is "Ieder optreden van FL!PPEN een unieke belevenis". FL!PPEN is inderdaad één en al actie. De krachtige uitstraling, het frisse repertoire, de humor en de energie zorgen voor magie! Steven, Rob, Matthijs, Robert en zeker nieuwe gitarist Thozes staan voor kwaliteit. Verschillende leadzangers, vijfstemmige samenzang, veel instrumentwisselingen en daarbovenop nog eens een compleet interactieve show, met video-wall en camera's etc., maken dat je niet alleen ogen, maar ook oren te kort komt!

Nadat Music & Show Productions eerder dit jaar de optredens van de band in Afghanistan mocht begeleiden, kon het eigenlijk niet lang uitblijven en maakt FL!PPEN per 1 december dus definitief de overstap. Waar veel acts te kampen hebben met teruglopende boekingen, is de agenda van FL!PPEN nog steeds goed gevuld. We maken ons dus ook op voor een (hernieuwde) langdurige samenwerking. Meer info op: www.flippen.nl

 

Lees meer

—————

19-11-2009 09:00

McCauley Sound install voor BlinQ Amsterdam

Bar . Restaurant . Club BlinQ is een trendy en gezellige hotspot op het Leidseplein, midden in het hartje van Amsterdam. Niet alleen is het een plek voor een heerlijke lunch, een lekkere kop koffie, een drankje, (eventueel vergezeld van enkele bytes) maar ook voor een fantastisch diner in het a la carte restaurant. De firma Merk Lighting uit Amsterdam tekende voor de techniek en adviseerde McCauley Sounds in het gehele pand.
De inrichting varieert van een compact Line Array systeem in de bar tot AC75 speakers op de toiletten. Standaard is echter gekozen voor speakers uit de nieuwe McCauley Sound iDesign-serie installatie luidsprekers. Om de techniek zoveel mogelijk op te laten gaan in het interieur is er verder voor gekozen alle luidsprekers uit te voeren in de kleur wit. 


Zie voor meer informatie ook www.blinq-amsterdam.nl en www.merklighting.nl

 

  

Lees meer

—————

Alle artikelen

—————
Welkom bij 
Music & Show Productions!
Wij proberen u hier een indruk te geven van hetgeen wij voor u kunnen betekenen bij het ontwerpen en realiseren van de technische productie van uw evenement. 
Naast de benodigde materialen beschikken we over de kennis en ervaring die van essentieel belang zijn om een hoogwaardige productie succesvol te laten verlopen.
 
Helaas kunnen we op deze plek niet meer doen dan het oplichten van een tipje van de sluier, middels een aantal sfeerimpressies en nieuwsfeiten.
 
Vanzelfsprekend informeren we u in een persoonlijk gesprek graag over hetgeen we in uw specifieke geval kunnen betekenen.
 
Vooralsnog wensen wij u veel lees- en kijkplezier!