Nieuws

20-10-2009 09:00

Opening Gieterij door Koningin Beatrix


Op woensdag 15 oktober werd het nieuwe schoolgebouw van het ROC van Twente officieel geopend door Koningin Beatrix. Het nieuwe gebouw van het Hengelose ROC van Twente is een bijzondere combinatie van oud- en nieuwbouw, opgetrokken rond de oude gieterij van machinefabriek Stork uit 1902. 

Tijdens het middagprogramma, voor 1.500 zittende genodigden, verrichte Koningin Beatrix de officiële openingshandeling. Aan het programma werd onder meer meegewerkt door het Orkest van het Oosten en Michael Sheltons Theatre, dat het theatrale openingsspektakel verzorgde. Verder waren er speeches van onder anderen burgemeester Frans Kerckhaert van Hengelo en architect Harry Abels.

's Avonds was er een grote party, die werd bezocht door zo'n 3.500 studenten, leraren en andere betrokkenen. De avond werd op een voortreffelijke manier ingekleed door de top-formatie Beethoven, die bekend staat om haar energieke shows. Beethoven werd in de pauzes afgewisseld door Slam FM DJ Rob Toonen. Ook was er 's avonds wederom een indrukwekkende show van Michael Sheltons Theatre.

Music & Show Productions was verantwoordelijk voor de technische kant van de productie en leverde al het benodigde licht en geluid. Voor deze productie werden in totaal ca. 500 meter truss, 150 moving-heads, 200 Parren en kilometers bekabeling ingezet. Voor de geluidsversterking werden o.a. McCauley Sound line-arrays ingezet (MLA3 en M.Line), alsmede diverse fills, waarmee een algehele coverage van het geluid werd gerealiseerd.

Alle signalen werden doorgezet naar een regiewagen van RTV Oost (Viditech), die de gehele openingsceremonie rechtstreeks uitzond.

Zie ook de fotoreportages van de openingsceremonie en de openingsact in de fotogallerij

Klik hier voor een videoverslag

Lees meer

—————

19-10-2009 09:00

Sterrenweekend daverend succes

 

Sinds vorig jaar staat in Goor het 3e weekeinde van oktober in het teken van het Sterrenweekend.

Onder aanvoering van Jan (van de Ster) Roelofsen en Eric (Impuls) Nijhof werd dit jaar wederom een geslaagd evenement neergezet in de tent op het evenemententerrein aan de Deldensestraat. Op de zaterdagavond waren er optredens van onder andere Frans Duyts, de Gebroeders Ko, de Goorse Toppers, Jannes en de DJ's Wipneus en Pim.


De zondag werd reeds om 11.00 uur gestart met een speciale editie van de succesvolle Auf Geht's Show, een middag vol vermaak in het teken van Duitse gemütlichkeit, volksmuziek, bier in pullen en Bratwürst.

Optredende artiesten waren o.a. het Goors Schlagerkoor, de Palemiger Spatzen, Werner Redlich, de Trumpet Stars en de Alpenzusjes.

De techniek verzorgd door Music & Show Productions. info: www.sterrenweekend.nl

 

Lees meer

—————

30-08-2009 09:00

Geuzenpop blijft groeien

 

 

Stichting Geuzenpop heeft als doel het opzetten en doen slagen van een groot groeiend festival in Enschede. Stichting Geuzenpop geeft naast nationale en internationale bands, lokale bands en startende bands de mogelijkheid om hun muziek ten gehore te brengen voor een groter publiek. Geuzenpop wil meer plaats maken voor de muziek, cultuur en jeugd in Enschede en omgeving. De Stichting Geuzenpop zet zich in voor startende en doorgroeiende bands en artiesten (voornamelijk) in de regio Twente. Zo meldt de website.

Hoewel het festival elk jaar blijft groeien, draait het nog steeds voor de volle 100% op vrijwilligers. Ook voor wat betreft de techniek doet Geuzenpop alles in eigen beheer en wordt uitsluitend met gemotiveerde vrijwilligers gewerkt. Waarvoor lof!
Music & Show Productions leverde dit jaar voor het eerst wel alle apparatuur.

Op de 5de editie, 2009 speelde o.a.: Infadels (UK), Epica, De Staat, Sonic Syndicate (SE), Elle Bandita, Hit me TV, Janez Detd (BE), Drive Like Maria (BE/NL), The Bloody Honkies, T.I.M. (USA/NL), The Hot Stewards (DK/DE/NL), V8Wankers (DE), Superbutt (HU), Filthy Nelly, The Death Letters en vele anderen

Lees meer

—————

12-07-2009 09:00

Hoge waardering voor Grolsch Internationaal Jazz Festival

ENSCHEDE - Ooit stelde Herman Finkers zichzelf in een van zijn programma's de vraag: Waar eindigt muziek en begint jazz? In Enschede kunnen ze zich inmiddels over het vervolg daarvan buigen. Waar eindigt een muziekstad en begint de jazzstad?

Feit is dat inmiddels de cijfers bekend zijn van een onderzoek van I & O Research. Het met Pinksteren gehouden Grolsch International Jazz Festival trok dit jaar 45.000 bezoekers en die beoordeelden het festival met een 8.0. Dat is een enorm hoog cijfer, zegt voorzitter Ton van 11-den, het hoogst haalbare. De concerten waren dan ook van extreem hoog niveau.

 

Dit jaar werd de eerste avond, waarop onder anderen Kyteman en Rita Reys optraden, zelfs beoordeeld met een 8.4. De kracht is volgens Van Ulden dat het festival niet alleen een aaneenschakeling van jazzconcerten is. Zo is er een Big Band contest, dat 's avonds wordt afgewisseld met concerten van diverse nationale en internationale acts. ook is er ruimte voor studenten van het conservatorium en leerlingen van de muziekschool.

De organisatie meldt tevreden dat er volgend jaar een vierde jazzfestival zal volgen, van 21 tot en met 24 mei, opnieuw tijdens Pinksteren. Dannaast optredens van grote acts ook weer met een educatief programma voor de jeugd.

Music & Show Productions verzorgde de techniek op alle podia. Klik hier voor een fotoreportage

 

Lees meer

—————

29-06-2009 09:00

30.000 bezoekers op Open Dag FC Twente


Liefst dertigduizend bezoekers trok de Open Dag 2009 van FC Twente zondag. De parkeerplaatsen rondom De Grolsch Veste zagen rood van deTwente-shirts. Hoogtepunt van de feestelijke dag was de spelerspresentatie, waar de nieuwe helden vereerd werden. Tevens waren er tal van festiviteiten in en rondom het stadion.

 

Zo kregen kinderen de kans de handtekeningen van alle Twente-spelers te krijgen, signeerde Sander Boscker het aan hem opgedragen boek "Sander gaat naar FC Twente", waren er forumdiscussies met o.a. Jan van Halst, Joop Munsterman en Kenneth Perez en speelde Oud FC Twente een wedstrijd tegen Oud Heracles. Die won de thuisploeg overigens afgetekend met 6-0. 

Music & Show Productions tekende voor de techniek op de Open Dag.

Beeldverslagen van de Open dag op: FC Twente TV 1FC Twente TV 2FC Twente TV 3

Lees meer

—————

28-05-2009 09:00

Met Flippen naar Afghanistan

HENGELO – Optreden in oorlogsgebied is een ervaring die niet voor iedereen is weggelegd. Na een optreden op de Koninklijke Militaire Academie in Breda kreeg de band Flippen de vraag voorgelegd of ze in waren voor een optreden in Uruzgan. We zaten nog uit te blazen in de kleedkamer”, vertelt Matthijs van Noort, toetsenist van de band. “Voor we ons echt realiseerden wat de vraag inhield, hadden we al geantwoord dat ze ons met alle plezier op de lijst mochten zetten.”
Het zou nog een dik jaar duren voor het daadwerkelijk tot een trip naar Kandahar en Kamp Holland kwam. Stilletjes hadden de leden van Flippen gehoopt dat de beker misschien toch aan hen voorbij zou gaan. “Al met al is het toch een avontuur dat spanning met zich meebrengt. Toen we na die opmerking in de kleedkamer niks hoorden, hadden we ook iets van 'laat maar zitten'. Defensie kwam er echter toch op terug. Bij ons artiestenbureau viel enige tijd geleden de uitnodiging op de mat.” Omdat twee bandleden door omstandigheden niet mee konden en Defensie met nadruk de wens uitsprak dat er een zangeres mee zou komen, moest Flippen op jacht naar invallers. “Op dat moment merkten we des te sterker hoe speciaal zo'n uitnodiging is. De een zegde heel snel af met de opmerking dat zoiets toch echt te spannend was, terwijl de ander (Lisa Dijkman, red.) juichend toehapte. 
Voor avonturiers is het een eenmalige kans. Zoals we er nu op terugkijken is het inderdaad een unieke ervaring geweest.” Het unieke begint al in Kamp Holland, wanneer de bandleden bij een concert in de openlucht om zich heen. “Je staat in een formidabel decor. Achter ons de bergen van Afghanistan en voor je een enthousiast publiek tegen de achtergrond van een militair kamp. In Kandahar mocht het buitenconcert niet doorgaan. Men verwachtte een paar duizend bezoekers en het risico van een raketaanval werd te groot geacht.” De leden van Flippen beleefden het contact met de manschappen heel intens. Gedurende het verblijf in beide kampen kon men gaan en staan waar men wilde en er was vrij contact met de militairen. “Je raakt onder de indruk van de sfeer. Er heerst een enorme kameraadschap en grote interesse voor elkaar. Ze maken natuurlijk nogal wat mee daar. We hebben het zo indrukwekkend gevonden dat het ons speet de kampen alweer na drie dagen te moeten verlaten.”

Flippen werd tijdens het avontuur door door de Afghaanse provincie Oeruzgan vergezeld door de Volendamse zangeres Tamara Tol, die een spetterend optreden verzorgde tijdens de pauze's van Flippen. Vooral de mannelijke militairen wisten haar enorm te waarderen.
Namens Music & Show productions reisden Andy Dinsbach en Hans Brunnekreef mee. De gehele expeditie werd gecoördineerd door John van Houten van Defensie. (foto boven vlnr Dinsbach, Van Houten en Brunnekreef)
 
Meer info op www.flippen.nl en www.tamaratol.nl

Lees meer

—————

15-05-2009 09:00

Nieuw in de verhuur

Ook dit jaar hebben is er weer het nodige geïnvesteerd voor het komende evenementen seizoen. Naast een paar kilometer bekabeling en overige infrastructuur zijn o.a. de volgende producten zijn onlangs aan ons verhuurbestand toegevoegd:

  2 x Yamaha M7cl 48-16 digitale mengtafel
30 x MicroWedge 15”/2” floormonitor
16 x QSC PL-4.0 met BSS Soundweb 9088 processors t.b.v. bi-amped monitors
  4 x Pioneer CDJ-1000 MK3 CD-speler
  2 x Pioneer DJM-800 DJ-mixer
10 x Studio Due City Color
  1 x Martin Maxedia MediaServer Systeem
  2 x Hitachi CP-X1250 SVGA-beamer

Ook werd geïnvesteerd in de nodige materialen t.b.v. evenementen productie, waaronder:
12 x ICOM IC-F15S portofoon
25 meter Adam Hall kabelgoot
en een complete F&B crew-catering inrichting 

Zie voor een compleet overzicht onze Verhuur Prijslijst

Lees meer

—————

13-05-2009 09:00

Grolsch Greenlight District / Introductie nieuwe Beugelfles


Van 26 April tot 12 Mei werd de binnenstad van Enschede omgedoopt tot het Greenlight District. Het startsein werd gegeven op 26 April, toen de nieuwe Beugelfles van Grolsch op spectaculaire wijze werd geïntroduceerd aan een ongekend groot publiek.Met een combinatie van licht, geluid, video en lasers wilde Grolsch laten zien helemaal van deze tijd te zijn en jongeren als primaire doelgroep te zien. 

 

De nieuw slogan “Zo eigen als Grolsch” paste prima bij de beleving van de avond. Het werd een gezellige party, waarbij jong en oud zich prima vermaakten.De organisatie was in handen van Absolutely Fresh Entertainment en de productie werd gedaan door het Enschede Uitburo. Naast de techniek op het podium leverde Music & Show Productions o.a. ook de 10 City Colors die de Oude Markt 3 weken lang ‘s avonds groen kleurden.

Lees meer

—————

05-05-2009 09:00

Vrijheidsfestival in Enschede

Langzaam maar zeker verovert Enschede een vaste plek in de landelijke festivals op 5 mei. Zwolle sinds jaar en dag de standplaats is voor het officiële Bevrijdingsfestival Overijssel, groeit het bezoekersaantal van het Vrijheidsfestival in Enschede elk jaar gestaag.

Op de Oude Markt waren optredens van het Stephan Geusebroek Orkest met o.a. Berget Lewis, Franklin Brown en Maxime. Afsluiter van de avond was Do! 

 

Dit jaar werd naast het bekende podium op de Oude Markt voor het eerst ook een groot groot podium geplaatst op het Van Heekplein, alwaar een kleine 10.000 bezoeker konden genieten van een programma dat werd verzorgd door Absolutely Fresh. Hier stonden o.a. Marc Vano, Vato Gonzales, Don Diablo en Sydney Samson.

    

Vanzelfsprekend werd de techniek op de beide podia verzorgd door Music & Show Productions. Op beide podia werden McCauley Sound line-arrays ingezet, waardoor de geluidsoverlast voor omwonenden ook nu weer tot een minimum kon worden beperkt, terwijl het aanwezige publiek volop kon genieten van volwaardige concerten.

Lees meer

—————

30-04-2009 09:00

Koninginnenacht Enschede druk bezocht

Op Koninginnenacht veranderde Enschede in een grote Oranje mensenmassa. In het centrum van de stad had de organisatie op 2 podia een afwisselend programma gepland. Op de Oude Markt programmeerde NeW Entertainment een groot Hollands feest onder leiding van DJ Theo Otten, met onder andere:Bitter en Zoet (Winnaar van het Enschedese Smartlappenfestival), Truus Trut en de Terlenka’s. Just Like Robbie Williams laat de liedjes van de gelijknamige popster horen. Dit knallende feest wordt geopend door de Dikdakkers.

Hoewel het druk was op de Oude Markt, vond het grootste spektakel dit jaar wederom plaats op het Van Heekplein, waar het de mannen van Absolutely Fresh oweer was gelukt een aantal grote namen uit de DJ-scene te programmeren op de Mainstage, waaronder Erik-E, Marc Vano, Sunnery James & Ryan Marciano, De Jeugd van tegenwoordig en Benny Rodrigues. Een geweldige line-up voor Koninginnennacht in Enschede, waar menige grotere stad jaloers op zal zijn geweest.


Lees meer

—————

Alle artikelen

—————
Welkom bij 
Music & Show Productions!
Wij proberen u hier een indruk te geven van hetgeen wij voor u kunnen betekenen bij het ontwerpen en realiseren van de technische productie van uw evenement. 
Naast de benodigde materialen beschikken we over de kennis en ervaring die van essentieel belang zijn om een hoogwaardige productie succesvol te laten verlopen.
 
Helaas kunnen we op deze plek niet meer doen dan het oplichten van een tipje van de sluier, middels een aantal sfeerimpressies en nieuwsfeiten.
 
Vanzelfsprekend informeren we u in een persoonlijk gesprek graag over hetgeen we in uw specifieke geval kunnen betekenen.
 
Vooralsnog wensen wij u veel lees- en kijkplezier!