18-05-2008 09:00

Huldiging FC Twente

FC Twente heeft zich met een 0-0 gelijkspel tegen Ajax afgelopen zondag geplaatst voor de voorronden van de Champions League! Reden voor een feestje!

Meer dan 20.000 supporters waren op zondag 18 mei op de Oude Markt in Enschede getuige van de huldiging van FC Twente voor het behalen van Europees voetbal. De club heeft een ijzersterk seizoen achter de rug, dat hiermee beloond werd. In combinatie met het vernieuwde stadion (van Arke Stadion omgedoopt in Grolsch Veste) dat plaats biedt aan meer dan 24.000 toeschouwers was er reden genoeg voor een feestje.


 

Hoewel het door velen wordt betreurt dat trainer Fred Rutten Twente verruilt voor Schalke 04, kan ook Rutten terugkijken op een meer dan succesvol seizoen bij Twente. Het publiek kwam dan ook in grote getale naar de Oude markt om spelers en coach te huldigen.

   

 

 

Music & Show Productions verzorgde binnen 24 uur de volledige techniek voor het evenement dat door RTV Oost rechtstreeks werd uitgezonden. 

Naast de techniek op het podium werden 10 City Colors ingezet, die samen met het vuur en de shirts van de supporters zorgden voor een roodverlichte binnenstad. 

 

—————

Terug


Fans konden de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente via een televisiescherm op het plein volgen. Een supporter sprak van een "uniek historisch feit. Twente heeft nog nooit de voorronde van de Champions League gehaald". 

Hij heeft tot het laatst in spanning gezeten, omdat Ajax de reputatie heeft dat het op het laatste moment toch wint. De spelers worden rond 20.00 uur op het Marktplein gehuldigd.