20-10-2009 09:00

Opening Gieterij door Koningin Beatrix


Op woensdag 15 oktober werd het nieuwe schoolgebouw van het ROC van Twente officieel geopend door Koningin Beatrix. Het nieuwe gebouw van het Hengelose ROC van Twente is een bijzondere combinatie van oud- en nieuwbouw, opgetrokken rond de oude gieterij van machinefabriek Stork uit 1902. 

Tijdens het middagprogramma, voor 1.500 zittende genodigden, verrichte Koningin Beatrix de officiële openingshandeling. Aan het programma werd onder meer meegewerkt door het Orkest van het Oosten en Michael Sheltons Theatre, dat het theatrale openingsspektakel verzorgde. Verder waren er speeches van onder anderen burgemeester Frans Kerckhaert van Hengelo en architect Harry Abels.

's Avonds was er een grote party, die werd bezocht door zo'n 3.500 studenten, leraren en andere betrokkenen. De avond werd op een voortreffelijke manier ingekleed door de top-formatie Beethoven, die bekend staat om haar energieke shows. Beethoven werd in de pauzes afgewisseld door Slam FM DJ Rob Toonen. Ook was er 's avonds wederom een indrukwekkende show van Michael Sheltons Theatre.

Music & Show Productions was verantwoordelijk voor de technische kant van de productie en leverde al het benodigde licht en geluid. Voor deze productie werden in totaal ca. 500 meter truss, 150 moving-heads, 200 Parren en kilometers bekabeling ingezet. Voor de geluidsversterking werden o.a. McCauley Sound line-arrays ingezet (MLA3 en M.Line), alsmede diverse fills, waarmee een algehele coverage van het geluid werd gerealiseerd.

Alle signalen werden doorgezet naar een regiewagen van RTV Oost (Viditech), die de gehele openingsceremonie rechtstreeks uitzond.

Zie ook de fotoreportages van de openingsceremonie en de openingsact in de fotogallerij

Klik hier voor een videoverslag

—————

Terug