05-05-2009 09:00

Vrijheidsfestival in Enschede

Langzaam maar zeker verovert Enschede een vaste plek in de landelijke festivals op 5 mei. Zwolle sinds jaar en dag de standplaats is voor het officiële Bevrijdingsfestival Overijssel, groeit het bezoekersaantal van het Vrijheidsfestival in Enschede elk jaar gestaag.

Op de Oude Markt waren optredens van het Stephan Geusebroek Orkest met o.a. Berget Lewis, Franklin Brown en Maxime. Afsluiter van de avond was Do! 

 

Dit jaar werd naast het bekende podium op de Oude Markt voor het eerst ook een groot groot podium geplaatst op het Van Heekplein, alwaar een kleine 10.000 bezoeker konden genieten van een programma dat werd verzorgd door Absolutely Fresh. Hier stonden o.a. Marc Vano, Vato Gonzales, Don Diablo en Sydney Samson.

    

Vanzelfsprekend werd de techniek op de beide podia verzorgd door Music & Show Productions. Op beide podia werden McCauley Sound line-arrays ingezet, waardoor de geluidsoverlast voor omwonenden ook nu weer tot een minimum kon worden beperkt, terwijl het aanwezige publiek volop kon genieten van volwaardige concerten.

—————

Terug


5 mei, vieren
BEVRIJDINGSDAG
Op 5 mei viert Nederland feest! Het is de nationale feestdag waarop we vieren dat het Nederlandse Koninkrijk in 1945 bevrijd werd van de Duitse en Japanse bezetter.

Vrijheid maak je met elkaar.
In Enschede wordt sinds 2005 een Vrijheidsfestival gehouden op de Oude Markt.
Voorafgaand wordt door lopers het bevrijdingsvuur binnengebracht dat op de Oude Markt door een bestuurder wordt aangestoken.